Welkom op de website van Consequence, een groep van tien enthousiaste informaticastudenten die met veel plezier nieuwe uitdagingen tegemoet gaan!

Consequence werkt aan een spel voor docenten die studenten op een interactieve manier kennis willen laten maken met ethische dilemma’s. In plaats van een boek te lezen, een film te kijken of een college te volgen, kruipen de studenten nu in de huid van een personage in het spel. Dit personage moet vervolgens keuzes maken die op meerdere manieren ingewikkeld en uitdagend zijn; loyaliteit tegenover collega’s, eerlijkheid, ambitie en beroepsethiek spelen bij deze problemen allemaal een rol en er is dus geen correct antwoord op een vraag.

Om meer diepgang aan het spel te geven, wordt één personage in het spel gespeeld door meerdere spelers. De spelers maken eerst individueel een keuze met motivatie, waarna de spelers als groep overleggen om hun uiteindeijke keuze te maken. Het samenspel met andere spelers zorgt voor een breder inzicht in de problemen en antwoorden – het spel daagt eerst iedere speler afzonderlijk uit om hun ideeën en voorkeuren te overwegen en een beslissing te maken, waarna deze ook nog uiteen gezet moeten worden tegenover de medespelers.

Uiteindelijk krijgt de speler een debriefing. Hierin worden verschillende statistieken weergegeven, zoals de consensus binnen de groep en een overzicht van de gemaakte keuzes, eventueel met een vergelijking tussen deze keuzes en die van de gemiddelde speler in voorgaande spellen.

Probeer Ethico nu geheel gratis.