Aftellen

The end is nigh. De een na laatste week van het softwareproject is nu afgelopen. De focus van ons team gaat steeds meer uit naar bug fixes en deliverables.

Feature Freeze Mk. 2

We zitten nu toch echt in de afrondingsfase. De grootste problemen zijn ondertussen verholpen, afgezien dat het algoritme nog niet klaar is.

David schrijft een blog

Het is nu dinsdag. Dit is de eerste dag van deze week, want maandag bestond deze keer niet.

Drukte en uitstelgedrag

Drukte en uitstelgedrag is een combinatie die niet heel erg goed samen gaan, zo worden sommigen opdrachten vergeten zoals blogs schrijven wel eens vergeten omdat er meer dingen op het programma stonden zoals een tentamen.

Feature Freeze

Scriptie Siesta

Zo na twee weken scriptie siesta weer helemaal terug. Het is een scriptie siesta omdat het een soort van twee weken lange doorlopende levenstijl was.

Klant demo live bij NS

De tijd vliegt

De tweede week van deze sprint is bijna ten einde. Morgen is het Bevrijdingsdag, dan ligt het werk even stil, of in ieder geval gebeurt er niets op kantoor, want we mogen er niet in. Tenminste, dat is wat ik van Joris heb gehoord. Ik weet niet waar hij die informatie vandaan heeft.

Le STN has arrived!

Naast Joris z’n toucan die nu de readme van onze master branch is zijn nu eindelijk de STN’s ook goed doorgedrongen tot ons project!

Zowaar, een blog post

'Divide et Impera' - Philip van Macedonie

De feestdagen,

Heb je net pasen gehad, staat koningsdag alweer om de hoek. Veel dagen dat mensen er niet kunnen zijn, en daardoor vaak een stuk rustiger op de kamer. Tevens zijn de opdrachtgever en de begeleider ook nog op vakantie, dus lekker luieren lijkt het advies. Toch is niets minder waar. We hebben besloten dat er een nieuwe visie nodig was op het project, om zo helder te krijgen wat we nu hebben en aan het eind zullen afleveren. Hiervoor hebben we ettelijke uren vergaderd in een warm hok. Het was afzien.

Rust is wedergekeerd

De eerste release is naar de NS die er nu intern mee gaat werken, er begint zich een planning voor de komende sprints te vormen en het resultaat van het project krijgt eindelijk vorm.

Milestone 1 af!

Tijdens het afronden van milestone 1 hebben we al een hoop van de door ons geplande veranderingen meegenomen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat er ook delen van milestone twee inzitten. Dat klopt ook wel want we lopen 2 weken achter op schema voor het afronden van milestone 1. Maar er is nog hoop!

Weer een week voorbij

Er is hier altijd wel wat te doen. Voor elke issue die gesloten wordt, wordt er wel weer een geopend. We hoeven ons in ieder geval niet te vervelen.

Beauty Lies in the Eye of the Observer

Exact 1 maand en 10 dagen geleden gingen we van start. Nu zo’n 5,5 weken later zijn we al flink op gang met het toevoegen en afmaken van features. Zo zijn we op moment van schrijven in staat om in het Scenario aan te passen, alhoewel het toevoegen en verwijderen van taken van treinen nog under construction is.

Recht zo die gaat

We zijn nu 5 weken in het project, water begint zeldzaam te worden. De spanningen lopen hoog op. Ik denk dat Ard niet genoeg oplet en ik ‘m kan vermoorden voor voedsel.

Waar we mee bezig zijn

We hebben ons bezig gehouden met inventariseren wat er moet gebeuren en wat er gebeurd is. Ook hebben we ons ingelezen in de vorige code en al enkele kleine aanpassingen gemaakt.

We zijn van start

Na de weken van de groep leren kennen, opstarten, projectplan maken en taken maken is ook nu het bloggen gestart.