Nieuwsarchief

 • Teacher of the Year

  1 mrt. 2018

  The elections for the Teacher of the Year awards have started! As of this year, voting can be done online. You'll find the online forms using this link.


 • Department Day

  15 feb. 2018

  Join us on March 22 at 11am for the annual Physics Department Day! There will be many fun lectures, a research jamboree, awards and more. Oh, and free dinner and drinks! You can find all information you need right here.


 • Carrièredag 2018

  31 jan. 2018

  Op 8 februari wordt weer de Carrièredag georganiseerd voor alle studenten van Universiteit Utrecht. Meer info en inschrijven via deze klik.


 • Master’s Open Day

  15 jan. 2018

  Wil jij na je bachelor verder studeren? Op de Master’s Open Day worden bijna alle masteropleidingen van de Universiteit Utrecht gepresenteerd. Er is gelegenheid om te praten met docenten, studenten, alumni en studieadviseurs. Hier meer.


 • NGU lezing: Prof. dr. J. Heise

  8 jan. 2018

  Datum: 9 januari
  Aanvang: 20:00u
  Locatie: Sonneborgh (Terrazaal)
  Spreker: Prof. dr. J. Heise
  Titel: Multiversum: Is ons universum er een van vele?
  Meer info en inschrijven voor gratis pizza via deze link.


 • NGU lezing: Erik van Sebille (IMAU)

  11 dec. 2017

  Datum: dinsdag 12 december
  Aanvang: 20:00u
  Zaal: KBG Atlas
  Spreker: Erik van Sebille
  Titel: De natuurkunde van de oceaan: hoe leiden oceaanstromingen tot de plastic soep?
  Meer info en inschrijven voor gratis pizza via deze link.


 • Inschrijven eerstejaarslezingen

  14 nov. 2017

  De inschrijvingen voor de eerstejaarslezingen en de labtours zijn vanaf nu geopend. Voor elke lezing is er vast aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf je dus snel hier in.


 • Debye lezing door Ben Feringa

  9 nov. 2017

  Op donderdag 16 november 2017 komt Prof. Ben Feringa naar de Universiteit Utrecht om een lezing te geven over The Art of Building Small. De lezing vindt plaats om 16.00 uur in het Theatron in het Educatorium. Toegang is gratis en reservering is niet nodig. Na de lezing is er een receptie.


 • Westerdijk Pubquiz

  2 jun. 2017

  Vanwege de Westerdijkviering, 100 jaar vrouwelijke hoogleraren, Wordt er op donderdag 8 juni een Westerdijk pubquiz georganiseerd in De Vagant. Met niemand minder dan Cristiane de Morais als puquiz master (en een aantal gratis drankjes en fingerfood). Klik hier voor meer informatie.


 • Departements Dag

  20 mei. 2017

  Departements dag is weer geweest. Het was een erg geslaagde dag vol leuke lezingen, presentaties en gezelligheid. Voor de mensen die het willen herleven kun je hier de foto's bekijken.


 • Opvolging

  10 mrt. 2017

  Het SONS zoekt opvolging voor volgend jaar. Voor de mensen die hier interesse in hebben op 14 maart 17:00 en op 16 maart 13:00 zijn er info uurtjes. Hier leggen wij uit wat er voor medezeggenschap mogelijkheden er zijn.


 • Het missende Heelal

  6 feb. 2017

  Dinsdag 7 februari om 20:00 geeft Dr. Auke Colijn een NGU-lezing over zijn onderzoek naar donkere materie. Schrijf je hier in voor meer informatie en gratis pizza.


 • Natuurkunde masterdag

  26 jan. 2017

  Wil jij verder studeren binnen de natuurkunde? Kom dan naar de natuurkunde masterdag. Deze zal plaats vinden op 10 februari van 14:00 tot 18:00 in het KBG. Alle natuurkunde, technische natuurkunde en sterrenkunde masters van Nederland zullen aanwezig zijn. Voor meer informatie klik.


 • Master avond

  26 jan. 2017

  Wil jij na je bachelor verder studeren? De universiteit organiseert elk jaar een avond waarbij je kennis kan maken met bijna alle masteropleidingen. Dit jaar is dat op woensdag 1 februari. Voor meer informatie klik hier.


 • Tweetalig

  6 jan. 2017

  De SONS site is vanaf nu in het nederlands en in het engels. Je kan switchen door op de vlaggetjes te drukken. Kom je ergens nog spelfouten of andere foutjes tegen? Stuur ons dan een mailtje


 • DiMiO locatie

  11 dec. 2016

  Onze normale DiMiO locatie is bezet dus aankomende dinsdag is het DiMiO in de SONS kamer. Dit is in het Hans Freudenthal gebouw(Wiskunde gebouw) in kamer 009. Als je het gebouw binnenkomt ga je rechts door de glazen deur, dan direct links, dan rechts door de glazen deur en dan is het na het trappenhuis aan de rechterkant.


 • Speltheorie

  6 dec. 2016

  Dinsdag 6 december om 20:00 geeft Prof. Henk Stoof een NGU-lezing over Speltheorie. Schrijf je hier in voor gratis pizza en meer info.


 • Sinterklaascolloquium

  30 nov. 2016

  Morgen is het jaarlijkse Sinterklaascolloquium om 16:00 in de Vagant. Alle natuurkunde studenten en medewerkers van het departement zijn hiervoor uitgenodigd.


 • Eerstejaarslezingen

  15 nov. 2016

  De eerstejaarslezingen zullen dit jaar op donderdagmiddag 8december plaatsvinden.


 • Verhuizing SONS

  11 okt. 2016

  Het SONS is verhuisd. Wij zijn nu te vinden in het Hans Freudenthalgebouw kamer 009.


 • Aankomend DiMio

  14 sep. 2016

  De oplettende student zou het zijn opgevallen. Het aankomende DiMio gebeurt niet meer i.s.m. het Wol. Dit is, omdat we het niet helemaal eens konden worden over de invulling van het DiMio/WWWtje. We zullen wel in de toekomst onderwerpen die TWIN studenten betrekken zoveel mogelijk samen proberen te doen.


 • Intro!!

  5 sep. 2016

  Het studiejaar is weer begonnen! En alle eerste jaars worden alle kanten op gesleept door hun mentoren. Waaronder naar de SONS kamer. Wij vonden het erg leuk om allemaal nieuwe gezichten te zien en wij hopen jullie allemaal nog vaker tegen te komen.


 • Beleidsnamiddag

  11 mei. 2016

  Op woensdag 25 mei organiseren we een beleidsnamiddag. Hierbij kan onder het genot van een drankje uitgebreid gediscussieerd worden over een aan het onderwijs gerelateerd onderwerp. Het onderwerp van de eerste beleidsnamiddag is "Onderwijsvormen". Hebben jullie ideeën ter verbetering van de conventionele onderwijsvormen? Kom dan naar de eerste beleidsnamiddag op 25 mei om 17:00 in de SONS-kamer.


 • Themamiddag 12 mei: Mindset en Studeren

  8 mei. 2016

  De studie-adviseur zal een 1,5 uur durende themamiddag organiseren voor alle bachelorstudenten Natuurkunde over Mindset en Studeren. De themamiddag begint om 15:15 in BBG 017. Neem pen en papier mee! Meer informatie


 • Nieuw SONS

  1 mei. 2016

  Het nieuwe SONS-bestuur voor komend collegejaar is bekend! Het SONS zal volgend jaar bestaan uit Hessel Christiaan Jagers (voorzitter, faculteitsraad), Folkert Kuipers (secretaris, departementsbestuur) en Sebastiaan van Rijk (penningmeester, OAC).


 • Aanmelding OAC 2016-2017

  23 apr. 2016

  De OnderwijsAdviesCommissie is op zoek naar nieuwe studentleden voor komend collegejaar. Meer informatie kun je vinden onder De UU -> (Mede)zeggenschap -> OnderwijsAdviesCommissie. Je kunt je aanmelden voor de OAC door voor 13 mei een mail te sturen naar p.wilmes@uu.nl.


 • SONS 20 jaar!

  23 apr. 2016

  Vandaag viert het SONS haar vierde lustrum! Om dit te vieren zal er bij het DiMiO van aankomende dinsdag taart zijn.


 • Stutoren

  21 mrt. 2016

  Wij zijn op zoek naar stutoren voor volgend jaar! Lijkt het je leuk om volgend jaar een stutorgroepje te begeleiden en een aanspreekpunt voor eerstejaars te zijn? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar science.sons@uu.nl.


 • Sluiting Minneart

  8 mrt. 2016

  Op vrijdag 25 maart sluit het Minneart, zodat het gebouw kan worden verbouwd. De kantine is al wel dicht.


 • Enquêtes

  1 mrt. 2016

  We hebben twee enquêtes gemaakt, één om te onderzoeken wat studenten van de plannen van de blokstructuurcommissie vinden en de ander om de bekendheid van medezeggenschap te vinden. Deze enquêtes kan je vinden onder commissies en onder De UU-Medezeggenschap.


 • Informatie-halfuurtjes

  16 feb. 2016

  Heb jij interesse om volgend jaar plaats te nemen in het SONS, of ben je gewoon nieuwsgierig waar het SONS zich mee bezig houdt? Kom dan naar onze informatie-halfuurtjes, waarin wij zullen vertellen waar we ons precies mee bezig houden en we al je vragen zullen beantwoorden. De informatie-halfuurtjes zijn op 16 februari, 14 maart en 16 maart om 17:00 in BBG 775 (SONS kamer).


 • Aanmelding SONS-bestuur 2016-2017

  16 feb. 2016

  Ben jij enthousiast, wil je je graag een jaar lang inzetten voor de natuurkundestudenten, de departementsdag organiseren en heel veel andere leerzame ervaringen op doen? Dan is het SONS iets voor jou! Je kunt je aanmelden door uiterlijk 20 maart een mailtje te sturen naar science.sons@uu.nl.


 • Departementsdag

  11 jan. 2016

  De departementsdag zal dit jaar plaats vinden op donderdag 19 mei. Voor de organisatie hebben we een commissie opgericht die bestaat uit Martijn Bouman, Thijs van Gogh, Bjarne Kosmeijer, Sarah Kok, Manon Verra en Esther Visser.


 • Fijne feestdagen

  19 dec. 2015

  Het SONS wenst iedereen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!


 • Emmeph colloquium

  14 dec. 2015

  Op 16 december, a.s. woensdag, is er weer een EMMEPH Colloquium! Martin van Hecke (Leiden en Amolf), zal het hebben over "Combinatorial Design of Machine Materials". De lezing vindt plaats van 16:00 - 17:00 in Educatorium Megaron, met koffie en thee om 15:45!


 • Decaan faculteit herbenoemd

  23 nov. 2015

  Vorige week is de decaan van de faculteit Bètawetenschappen, Gerrit van Meer, herbenoemd. De herbenoeming zal voor een periode van 5 jaar gelden.


 • EMMEΦ 't Hooft lezing: Francois Englert over het Higgs deeltje

  4 okt. 2015

  Op woensdag 7 oktober is de jaarlijkse EMMEΦ 't Hooft lezing, die dit jaar wordt gegeven door Nobelprijswinnaar en één van de ontdekkers van het Higgs deeltje François Englert over het onderwerp 'On the origin of elementary particle masses'. De lezing duurt van 16:00 tot 17:30 en vindt plaats in het Educatorium in de zaal Theatron.


 • Nieuwe OAC en ODC studentleden

  4 okt. 2015

  In het collegejaar 2015-2016 zullen Sanne Loth, Folkert Kuipers en Manon Verra plaatsnemen als studentleden in de OnderwijsAdviesCommisie (OAC). Zij zullen onder andere de functie van evaluatiemanager op zich nemen. De nieuwe studentleden van de OnderDeelsCommissie (ODC) zijn Roderick Groeneweg, Eline van der Meer en Nils Warsen. Esther Visser neemt dit jaar plaats in de ODC als afgevaardigde van


 • Blokstructuurcommissie opgericht

  20 sep. 2015

  Er is een commissie opgestart die het komend jaar gaat onderzoeken of het voor sommige vakken voordelig zou zijn om deze weer als semester-vakken te gaan geven. Specifiek wordt er op dit moment gekeken naar Statistische Fysica Theorie en Experiment, en Kwantummechanica 1.


 • Nieuw SONS-bestuur

  20 sep. 2015

  Er is een nieuw SONS-bestuur voor het collegejaar 2015-2016, bestaande uit Esther Visser (voorzitter, faculteitsraad), Manon Verra (secretaris, OAC en OC) en Sarah Kok (penningmeester, departementsbestuur).


 • Nieuw SONS-Bestuur

  1 sep. 2014

  Tijdens het collegejaar 2014-2015 zal het SONS bestaan uit Jette van den Broeke (voorzitter, departementbestuur), Emma Lathouwers (secretaris, OAC) en Kaj-Ivar van der Wijst (penningmeester, faculteitsraad).


 • Studieadviseur

  9 feb. 2014

  Per 1 maart heeft Natuur- en Sterrenkunde een nieuwe studieadviseur: Geert Jan Roelofs


 • Departementsdag 2014

  8 nov. 2013

  Dinsdag 8 mei zal de jaarlijkse Departementsdag zijn van Natuur- en Sterrenkunde. Kom ook naar de lezingen, de Docent-van-het-Jaar uitreiking, de postersessie, de (gratis) borrel en het (gratis) buffet! Meer informatie volgt snel.