Carriere orientatie

Als natuurkundestudent heb je verschillende manieren om je te oriënteren op je carrière. Alle arbeidsmarktoriëntatie is ondergebracht bij de Career Services van de UU en bij studievereniging A–Eskwadraat.

Career Services UU

De nieuwe Career Services van de UU hebben als doel om studenten bij te staan in de stap naar de arbeidsmarkt. De UU biedt hiervoor vele mogelijkheden. Om te beginnen zijn er de Career Officers. Voor de faculteit Bètawetenschappen wordt deze functie vervuld door Simone Kastelijn. Je kunt een afspraak met haar maken om je CV door te spreken, een sollicitatiegesprek te oefenen of vragen te stellen over het opstarten van je carrière. Daarnaast bieden de Career Servies verschillende tests, zoals een beroepwaardentest, een werkwaardentest, een CV-check en een Career Check.

Naast tests zijn er ook verschillende trainingen, zoals zelfanalyse voor loopbaan, arbeidsmarkt verkennen en netwerken, leren solliciteren en LinkedIn. Op zoek naar een stage? Kijk eens in het stage-overzicht van de Career Services. Ook wordt er eens per jaar een carrièredag georganiseerd, met workshops, een bedrijvenmarkt, een CV-check en de mogelijkheid om een professionele foto te laten maken. Hier vind je meer informatie over de carrièredag 2018, die plaats zal vinden op 8 februari. Hier vind je meer informatie over de Career Services en een activiteitenkalender waar alle trainingen in staan.

A–Eskwadraat

A–Eskwadraat organiseert verschillende oriënterende activiteiten, zoals PhD-informatie-uurtjes, bedrijvendiners, workshops en lunchlezingen. Alle activiteiten vind je hier. Daarnaast vind je op de site van A–Eskwadraat een vacaturebank, bedrijfsprofielen en een overzicht van carrièrerichtingen. Ook organiseren ze de Mei Carrièremaand, met o.a. CV-training en -Check, een bedrijvenborrel, sollicitatietraining, workshops en lunchlezingen.