Wie zijn wij?

Het SONS is een studentenorgaan dat studenten Natuur- en Sterrenkunde van de Universiteit Utrecht in verschillende besturen, raden en commissies vertegenwoordigt.

Met twee keer per blok een bijeenkomst, het DiMiO (DinsdagMiddagOverleg), houden wij studenten op de hoogte van wat er speelt binnen het departement Natuur- en Sterrenkunde en de faculteit B├Ętawetenschappen. Ook vragen wij op het DiMiO de studenten om hun mening te geven over zaken die op dat moment van belang zijn, zodat we jullie mening kunnen vertegenwoordigen in het departement en de faculteit. Om jullie goed te vertegenwoordigen in het departement en de faculteit bezetten we allemaal één of meerdere externe functies.

 • Sam Borman

  Sam Borman
  Intern Voorzitter
  Extern Departementsbestuur & DAC
 • Noor ten Veen

  Noor ten Veen
  Intern Secretaris
  Extern OAC
 • Laura Scheffer

  Laura Scheffe
  Intern Penningmeester
  Extern Faculteitsraad

Daarnaast hebben we ook nog een aantal andere taken. Zo nemen we de organisatie van de departementsdag en de Docent-van-het-Jaar-verkiezing van Natuurkunde op ons. Ook coördineren we het student-tutoraat en organiseren we de introductielezingen, speciaal voor eerstejaars natuurkundestudenten.

Lijkt het je leuk om eens een commissie bij ons te doen of lijkt het je wel wat om volgend jaar zelf plaats te nemen in het SONS-bestuur? Spreek één van ons eens aan of stuur ons een mailtje!Lees meer over de geschiedenis van het SONS